En aquesta Quaresma no ens hem de cansar de fer el bé!

La Quaresma comença el Dimecres de Cendra, un temps de quaranta dies de preparació per a la Festa de la Pasqua. És el moment oportú per a retornar a Déu i tornar el sentit de la vida. El Senyor ens espera!

La litúrgia fa que ens retrobem amb l’antic signe de la cendra. L’expressió bíblica “Recorda que ets pols i a la pols has de tornar” significa penitència i petició de perdó.Aquesta és la veritat de la nostra vida: tots som pols, febles i fràgils. Ens hem adonat d’això a través de la fragilitat comuna posada de manifest per la pandèmia de coronavirus. Tots som fràgils i la cendra al nostres caps ens recorda la nostra feblesa, per a dir-nos que som estimats per Déu i que la nostra fragilitat ha esta triada per Déu per a dur a terme el seu projecte d’amor per al món sencer.La veritable força rau en ser conscients de la pròpia debilitat i en conservar viu el sentit de la humilitat.

La Quaresma és temps de CONFIAR, de confiar en Jesús. Déu ens ajuda a canviar aquestes petites coses que ens allunyen d’Ell i ens deixen un pòsit de tristesa al nostre cor. Per això, us animen a canviar, a treure aquestes teranyines que embruten el nostre cor i a CUIDAR-NOS I CUIDAR als altres. Demanem-li que creixi dins nostre un nou cor que ens ajuda a ser, a pensar, a sentir i a actuar com Jesús.

En aquests temps se’ns demana estar atents perquè les consciències no cedeixin a la temptació de l’egoisme, de la mentida i de la violència. Els cristians estem cridats a ser sentinelles de la pau i en aquests moments la necessitem amb més urgència ja que els més vulnerables estan patint la violència extrema que causa la guerra.

Les nostres forces no són suficients, per elles soles, per allunyar el mal. Tenim necessitat d’invocar l’ajut del Senyor. Ell ens fa no sols bons, sinó també forts, perquè venci l’odi i la violència i ens doni als homes la PAU que tan necessitem.

El Papa ens convida a reflexionar en aquest camí quaresmal sobre l’exhortació de Sant Pau als Gàlates: “No ens cansem de fer el bé, perquè, si no defallim, collirem els fruits al seu degut temps. Per tant, mentre tenim l’oportunitat, FEM EL BÉ A TOTS” (Ga 6, 9-10)

Remei López Zueras

Coordinadora de Pastoral

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.