Escola Teresiana

Llar d’infants

Llar d’infants

 

La porta d’entrada a l’escola

 

A la nostra Llar proporcionem un ambient estable, familiar i estimulant, per afavorir el desenvolupament harmònic de l’infant. Fomentem l’autoestima, l’autonomia i la sociabilització, amb la finalitat que es trobi ben acollit i se senti segur i feliç.

 

Entenem el joc com a eina d’aprenetatge, treballem l’adquisició d’hàbits i valors, potenciem les activitats de descoberta, d’experimentació i de manipulació, valorem la imaginació i la creativitat, despertem el gust per la música, els contes i el teatre i vivim les festes populars i tradicionals.

 

Creiem en una educació activa i respectuosa.

DESENVOLUPAMENT MOTRIU

A les sessions de Psicomotriciat afavorim el desenvolupament motriu, cognitiu, sensorial, comunicatiu i afectiu mitjançant el joc i el moviment.

EL JOC HEURÍSTIC

Afavorim l’exploració i la descoberta d’objectes i materials i la relació entre ells de manera imaginativa i creativa.

LA PANERA DELS TRESORS

Ajudem a manipular i a explorar els diferents materials de l’entorn més immediat i a descobrir les seves característiques a través dels sentits.

SAFATES D’EXPERIMENTACIÓ

Explorem a partir de la manipulació de materials de la natura que proporcionen diferents sensacions, alhora que desenvolupem la concentració i la curiositat.

LES CAIXES MÀGIQUES

Despertem la curiositat i desenvolupem la capacitat per observar, memoritzar i reconèixer les petites sorpreses amagades dins de cada caixa màgica.

TAULA DE LLUMS

Interaccionem amb la llum, el color i els seus efectes mitjançant el joc sensorial, manipulatiu i artístic.

EL RACÓ DE L’ART

Obrim la mirada i els sentits coneixent diferents formes d’expressió pictòrica.

BITS D’INTEL·LIGÈNCIA

Ajudem a l’infant a augmentar el seu vocabulari a partir de fotografies, dibuixos o il·lustracions.

JOC SIMBÒLIC

Potenciem el joc com a eina d’aprenentatge i creixement, projectant les pròpies vivències a través de l’activitat lúdica.

ATENCIÓ A LA DIVERSITAT

La diversitat és riquesa. Atenem de manera personalitzada les necessitats dels nostres infants per tal d’aconseguir el màxim desenvolupament de les seves capacitats.

EDUCACIÓ EMOCIONAL

Eduquem en positiu i posem especial atenció en l’educació emocional dels nostres infants. És molt important conèixer les pròpies emocions i les dels altres i adquirir eines per a la resolució de problemes quotidians.

DESCOBERTA DEL LLENGUATGE

Estimulem la descoberta i l’ús del llenguatge a través de la comunicació i l’expressió amb el moviment, el gest, el joc i la paraula.

ESCOLA VERDA

Promovem processos d’aprenentatge vinculats amb l’educació ambiental impulsant pràctiques sostenibles responsables per la conservació i millora del nostre entorn.

COMPROMESOS AMB EL MÓN

Volem despertar-los la sensibilitat per la cura de l’altre i del planeta, i treballem la sostenibilitat i la solidaritat, per aconseguir el compromís amb un món millor (ODS).

HÀBITS I RUTINES

Treballem l’adquisició d’hàbits i rutines que faciliten la socialització i el desenvolupament de l’autonomia, i generen seguretat, confiança i ordre.

ANGLÈS

Els oferim un primer contacte amb la llengua angles a través de jocs i cançons.

TREBALL PER PROJECTES

Partim de diferents situacions d’ensenyament aprenentatge i de la curiositat i inquietuds dels infants per dur a terme un treball d’investigació interdisciplinar i cooperatiu.

MÚSICA

Despertem el gust per la música com un element més de joc a través de cançons, d’instruments musicals i de jocs de falda i la utilitzem com a recurs ambiental per crear un espai tranquil i relaxant.