+ 34 977 24 88 00
Facebook Twitter Youtube
Plataforma Educamos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Per veure la nostra Política de Cookies feu clic a Més info

Acceptar

Projecte de cooperació Fundeo

logo-fundeoLa Fundació Enrique d'Ossó (FundEO) és una Organització No Governamental de Desenvolupament promoguda per Companyia Santa Teresa de Jesús.

Recolza projectes al desenvolupament que contribueixen a la millora de la qualitat de vida de pobles exclosos d'Amèrica Llatina i Àfrica per mitjà de l'educació formal i no formal,la capacitació laboral de dones i joves i l'atenció sanitària.Promou accions per la sensibilització de la nostra societat.Ofereix experiències de Voluntariat internacional en països del Sud on cada voluntari s'apropa a realitats culturals noves"

www.fundeo.org

"La fundEO s'organitza amb un responsable (enllaç entre el centre i la ONG) que forma part de l'Equip de Pastoral del centre.Tanmateix compta amb un grup de pares i mares voluntaris que en coordinació amb el Director General col.laboren en les diverses accions programades.Aquest grup de voluntaris està obert a qualsevol persona de la Comunitat Educativa que hi vulgui col.laborar"

Per a la Fundació Enric d’ Ossó (FundEO) són prioritaris els projectes que promoguin:

  • L’educació, la cultura i els valors espirituals.
  • La formació professional, la promoció de la dona, la seva integració social i la defensa dels seus drets.La salut, mitjançant l’atenció primària, el sanejament, la potabilització de l’aigua, la nutrició, la formació sanitària, la salut preventiva, l’atenció maternoinfantil, entre d’altres.

fundeo-1LA FUNDEO ESTÀ OBERTA A TOTES AQUELLES PERSONES que desitgin col·laborar en el seu funcionament, però està liderada pel grup de mares/pares voluntaris que, des de fa anys, promouen activitats en pro de l’esmentada fundació, així com un enllaç FundEO (una persona que fa de vincle entre les mares/pares i el centre). Tanmateix, el Director general, és l’últim responsable a Tarragona de les activitats de la FundEO.

Enguany, la nostra escola juntament amb l’escola de Santa Teresa de Jesús del Teide participa en el projecte solidari de Fundeo “Pozuelito de la esperanza”. Aquest propòsit consisteix en reunir fons per atendre les necessitats bàsiques d’avis i àvies de Cuba (La Habana) que viuen sols i sense recursos, per tal que visquin amb dignitat. Amb els diners recaptats, es pretén proporcionar un àpat diari per 50 ancians.

Primerament, per tal de informar i conscienciar a tota la comunitat educativa que forma la nostra escola (treballadors de l’escola, alumnes i famílies), s’ha engegat ja una petita campanya de sensibilització. Partint a les aules, s’explica als alumnes aquest projecte, i seguidament ho hem relacionat amb quelcom del seu entorn més proper. Com aquest any el tema és força evident, ens hem centrat en els nostres propis avis. S’estan treballant aquells valors que neixen d’un mateix de cara a la gent gran de casa nostra i/o que coneixem. L’empatia és la millor forma de despertar les ganes d’ajudar l’altre, i de ben segur que l’hem despertat en els nostres alumnes i les seves famílies.

Sabem que aquest ha sigut el impuls que fa i farà que en gran part aquest projecte tiri endavant. Confiem que totes les activitats que s’aniran generant a partir d’ara, i que ens fa ser elements actius en la solidaritat.

 

TOP