+ 34 977 24 88 00
Facebook Twitter Youtube
Plataforma Educamos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Per veure la nostra Política de Cookies feu clic a Més info

Acceptar

La Pasqua ha arribat als nostres cors

IMATGE PASQUA 2021

En aquesta Setmana Santa hem recordat la viscuda fa un any quan estàvem en ple confinament. Aquest any no ha estat així, però seguim vivint uns moments d'incertesa que, com a cristians, volem renovar amb la mirada posada en la esperança que ens porta la Pasqua que iniciem. Ens sentim feliços perquè mirem aquesta Pasqua com un temps de Resurrecció per al nostre món.

La Setmana Santa s'anomena Santa en record d'aquells dies en els quals es va veure l’amor més gran vist entre els homes: els nostres ulls podran contemplar fins a quin punt el Senyor ens ha estimat.

Amb el Diumenge de Rams els deixebles i una multitud acompanyaven a Jesús amb alegria. També nosaltres els imitem, i Ell entra de nou a les nostres ciutats i a les nostres vides.

En les paraules de l'apòstol Pau a la primera carta dels Corintis, al capítol 15 (“Us vaig transmetre el mateix ensenyament que jo havia rebut: Crist morí pels nostres pecats, com deien les Escriptures, i fou sepultat; ressuscità el tercer dia, com deien les Escriptures”). Aquestes paraules són un veritable nucli de la fe cristiana. Són un record del que va conservar la comunitat que fou testimoni d’aquella mort i d’aquella resurrecció. Per tant, la nostra fe ve de lluny i no s'ha afeblit sinó que s'ha enriquit gràcies a les diverses generacions que han cregut

Jesús va confiar la més gran responsabilitat a Pere, i aquest s’ofèn quan Jesús li diu que el trairà: “Senyor, estic disposat a anar amb tu a la presó i a la mort”, respon. I tot i així, una dona el fa trontollar. Pere es va desmuntar quan va creuar la seva mirada amb la de Jesús: “Llavors el Senyor va girar-se i mirà a Pere; i Pere es recordà de les paraules que el Senyor li havia dit : Abans que canti el gall, m'hauras negat tres vegades” (Lc 22, 61). Si els nostres ulls es creuen amb els ulls d’aquell home que va a la mort, ens en recordarem de les paraules del Senyor i serem alliberats de les nostres pors. És la gràcia de la Setmana Santa; poder estar prop d’aquell home que pateix i que mor, per poder creuar la seva mirada amb la nostra.

Jesús amb la seva mort porta, no només la seva creu, sinó també la creu de tots, especialment la dels pobres, malalts i els més vulnerables. La porta fins al Calvari i el seu rostre es manté bo, misericordiós i ple d'amor. És un amor que els sacerdots no entenen, plens com estan de la seva religiositat freda i sense misericòrdia. Per a ells, la creu representa la derrota definitiva del profeta de Natzaret. Realment tot sembla haver acabat, Jesús ja no pot ni parlar, ni guarir. I alguns es burlen des de sota la creu: “Ell que va salvar-ne d'altres, a si mateix no es pot salvar”. 

A la creu, però, el Senyor revela fins on arriba el seu amor per tothom. És un amor sense límits, un amor que requereix estimar els enemics, pregar pels perseguidors, donar la seva vida per tots. L’amor de Jesús començava a transformar el món, a canviar la terra i els cors. Aquest amor ens permet seguir estimant els pobres, estar al costat dels vençuts, guarir els malalts, consolar els qui pateixen, acompanyar els ancians, fer créixer en la pau els nens, els joves, a tothom. Amb aquest amor rebut en el cor i sembrat en les nostres ciutats podem vèncer el mal i la mort, i apressar la vinguda del Regne de Déu. La Pasqua ha vingut, i la pedra pesada ha estat apartada i el sepulcre s'ha obert. El Senyor ha vençut la mort i viu per sempre. No podem quedar-nos tancats com si no haguéssim rebut l’Evangeli de la resurrecció. L’Evangeli és resurrecció, és renéixer a una vida nova.

Aquests moments que vivim no són temps d’indiferència, d’individualismes, de posar distàncies ni d’egoismes, sinó d’ajuda, solidaritat i pregària. Tampoc volem renunciar a viure aquesta Pasqua units.

Seria una llàstima que la crisi del coronavirus no ajudés a polir la consciència comuna de la humanitat per a que pugui sorgir una civilització que globalitzi la solidaritat i que vegi la terra com la “casa comuna” dels éssers humans. Es tracta d'obrir les portes al ressuscitat que és enmig nostre. Ell posa en el cor dels homes l'alè de la resurrecció, l'energia de la pau, la força de l'Esperit que ens renova i ens porta l’amor...

LA PASQUA ARRIBA ALS NOSTRES CORS!!

Remei López Zueras
Coordinadora de Pastoral

TOP