+ 34 977 24 88 00
Facebook Twitter Youtube
Plataforma Educamos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Per veure la nostra Política de Cookies feu clic a Més info

Acceptar

La Quaresma de la Fe, l'Esperança i la Caritat

en cuaresma 1024x768

Amb el dimecres de cendra comença la Quaresma, un temps oportú per tornar a Déu, i retornar al coneixement del sentit de la vida. La litúrgia ens ve a trobar amb l’antic signe de la cendra. L’expressió bíblica «Recorda’t que ets pols i a la pols has de tornar» significa penitència i perdó, però sobretot es refereix a la veritat de la nostra vida: tots som pols, tots som dèbils i fràgils. Ho hem pogut observar en la fragilitat que la pandèmia del coronavirus ha posat de manifest i que ha afectat a tothom, sense cap distinció.

El Papa, en aquesta Quaresma, ens trasllada les següents paraules:

“El dejuni, l'oració i l'almoina, tal com els presenta Jesús en la seva predicació (cf. Mt 6,1-18), són les condicions i l'expressió de la nostra conversió. La via de la pobresa i de la privació (el dejuni), la mirada i els gestos d'amor cap a l'home ferit (l'almoina) i el diàleg filial amb el Pare (l'oració) ens permeten encarnar una fe sincera, una esperança viva i una caritat operant”. 

La fe ens crida a acollir la Veritat i a ser testimonis, davant Déu i davant els nostres germans i germanes.

 “En aquest temps de Quaresma, acollir i viure la Veritat que es va manifestar en Crist significa abans de res deixar-se aconseguir per la Paraula de Déu, que l'Església ens transmet de generació en generació.” (…)

“La Quaresma és un temps per a creure, és a dir, per a rebre a Déu en la nostra vida i permetre-li ‘posar el seu estatge’ en nosaltres. Dejunar significa alliberar la nostra existència de tot el que destorba, fins i tot de la saturació d'informacions —veritables o falses— i productes de consum, per a obrir les portes del nostre cor a Aquell que ve a nosaltres pobre de tot, però ‘ple de gràcia i de veritat’: el Fill de Déu Salvador”.

 L'esperança com a “aigua viva” que ens permet continuar el nostre camí

 “En l'actual context de preocupació en el qual vivim i en el qual tot sembla fràgil i incert, parlar d'esperança podria semblar una provocació. El temps de Quaresma està fet per a esperar, per a tornar a dirigir la mirada a la paciència de Déu, que continua cuidant de la seva Creació, mentre que nosaltres sovint la maltractem. (…)

“En la Quaresma, estiguem més atents a dir paraules d'alè, que reconforten, que enforteixen, que consolen, que estimulen, en lloc de paraules que humilien, que entristeixen, que irriten, que menyspreen”.

 La caritat, l'expressió més alta de la nostra fe i esperança

 “La caritat és un do que dóna sentit a la nostra vida i gràcies a aquest considerem a qui es veu privat del necessari com un membre de la nostra família, amic, germà. El poc que tenim, si ho compartim amb amor, no s'acaba mai, sinó que es transforma en una reserva de vida i de felicitat”. (…)

“Viure una Quaresma de caritat vol dir cuidar als qui es troben en condicions de sofriment, abandó o angoixa a causa de la pandèmia de COVID-19”. 

 Aquest missatge del Papa ens ajuda en el nostre camí durant la Quaresma, un camí de fe, d’esperança i de caritat!

 

Remei López Zueras

Coordinadora de Pastoral.

TOP