+ 34 977 24 88 00
Facebook Twitter Youtube
Plataforma Educamos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Per veure la nostra Política de Cookies feu clic a Més info

Acceptar

Advent: temps de vigilar, de canviar, d'esperar i d'alegrar-se.

advent

L’any litúrgic comença amb el temps d’Advent, el temps de l’espera del Salvador, que culmina amb el Nadal, i en el que ens disposem per aprendre a obrir la porta al Senyor i reviure’l en la vida personal i comunitària. Aquest any, degut a la situació sanitària provocada per la pandèmia, aquesta espera té un sentit més especial.

Aquest camí que ha començat no és un camí sense destí per aquells que no saben per on caminar. I no és tampoc un camí per fer individualment, cadascú pel seu compte i segons els propis interessos, com sovint passa avui en el nostre món. Aquest Advent és un temps que convida els creients a començar de nou, a reprendre el pelegrinatge espiritual i en aquests moments que estem vivint encara més. És el misteri de la salvació que el Senyor ha preparat per a la humanitat sencera.

Per això, per acompanyar-vos en aquest camí comunitari, hem ambientat amb les imatges que ens recorden els missatges dels evangelis que llegirem aquestes setmanes d’Advent: TEMPS DE VIGILAR, DE CANVIAR, D’ESPERAR I D’ALEGRAR-SE, però amb un objectiu comú en cadascuna de les etapes: arribar a Betlem, aproximar-nos al món d’avui i desitjar un futur de justícia, de pau i d’amor.

L’Advent és un temps oportú per a reorientar la nostra mirada vers Jesús i cap els que Jesús més estimava: els pobres, els nens, els malalts, els més necessitats. Per aquest motiu, i per ser coherents amb el missatge evangèlic, la nostra escola col·labora amb l’ajuda dels sectors més desfavorits de la societat en diverses campanyes d’entitats socials de la nostra ciutat. Davant la pandèmia que hem viscut i que ha mostrat la fragilitat del món, l’Evangeli ens anuncia que «algú» vindrà entre els homes per donar-los un nou futur, una salvació per sempre.

El Senyor no ens deixa sols en aquesta tasca. Coneix els nostres errors, les nostres febleses i ve ell mateix a buscar-nos i a guiar els nostres passos. Ell, dia rere dia, diumenge rere diumenge, ve al nostre costat per il·luminar-nos amb la seva paraula i amb el do de l’Esperit Sant. Aquest és el sentit de l’Advent, marcat per l’espera de Jesús.

Remei López Zueras, coordinadora de Pastoral

 

TOP