+ 34 977 24 88 00
Facebook Twitter Youtube
Plataforma Educamos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Per veure la nostra Política de Cookies feu clic a Més info

Acceptar

El projecte LOMLOE, una iniciativa perjudicial contra la qual cal mobilitzar-se

LOGO CAMPANYA LLEI

La tramitació que actualment s’està duent a terme al Congrés en relació a la reforma educativa continguda en la futura Llei Orgànica de Millora de la Llei Orgànica d'Educació (LOMLOE) suscita inquietud i, dins de la comunitat educativa, són moltes les veus que n’han mostrat profunda preocupació. Sense entrar ara en les mesures  pedagògiques  que  contempla,  moltes  qüestionables,  es  tracta  d'una  reforma  amb  una important  càrrega  ideològica,  que  promou  la  reducció  progressiva  del  model  d'educació  concertada  i atempta contra la pluralitat del sistema educatiu, un principi clau en una societat democràtica.

Aquesta  reforma  permet  l'administració  pública de distribuir els  alumnes  per  centres,  tot reduint significativament la tria educativa dels pares, un dret avalat per la Declaració Universal dels Drets Humans, suprimint la llibertat d’elecció de les famílies com a criteri per a mantenir o reduir aules. Entre d’altres aspectes, el projecte de llei s'inventa un dret a l'educació "pública" -quan el dret reconegut en la Constitució és el dret a l'educació, sense qualificatiu-; l'enfronta al model d'educació concertada, àmpliament implantat a  Europa,  trencant  l'equilibri  i  la  complementarietat  de  xarxes  que  s'ha  mantingut  fins  ara;  limita l'autonomia dels centres; devalua l'ensenyament de l'assignatura de Religió a l'escola aplicant un laïcisme impropi i posa en dubte la supervivència dels centres d'educació especial.

Un altre cop veiem com els partits governants de torn, en aquest cas des del govern central, volen imposar una  llei  partidista  i  ideològica,  sense  la  tant  necessària  i  útil  visió  d'Estat,  especialment  en  les circumstàncies que travessem, i sense atendre el clam ciutadà i de la comunitat educativa per l'estabilitat i en favor d'un Pacte d'Estat per l'Educació.

Per aquests motius, la Plataforma Concertats, formada per Escoles Catòliques, CECE, FSIE, FEUSO, CONCAPA i COFAPA, al costat d'altres entitats que s'estan sumant, han llançat la Campanya "Més Plurals, Més Lliures, Més Iguals", a la qual la Fundació Escola Teresiana s’hi ha adherit, en defensa d'un ensenyament realment plural i inclusiu en què tots hi tinguem cabuda.   Ens  hi  juguem  molt  i és a  les  nostres mans  fer  veure  a  tots els components de  la comunitat educativa i de la societat les conseqüències d'una llei com aquesta.

Una gran diversitat d'entitats i col·lectius ciutadans de docents, famílies, alumnes i titulars de centres, integrada en la Plataforma Més Plurals, inicia una campanya informativa i de protesta contra la LOMLOE i en defensa de la llibertat d'ensenyament i la pluralitat de models educatius. Caldrà la màxima participació en  defensa d’una escola inclusiva, amb tots, per a tots i democràtica en la qual puguem ser més iguals, més plurals, més lliures.

Per aquest motiu, a partir d’avui adoptem el llaç taronja com a símbol de rebuig a aquesta reforma.

No subestimem la capacitat de poder  influir els nostres polítics. És una carrera de fons, en la qual no podem defallir, perquè  la  guanyarem. Recollir més d’un milió de signatures és una manera de fer  veure que no podem permetre una fallida tan gran de l’Estat de dret en l’àmbit educatiu.  La llibertat  d’ensenyament  aporta  un  benefici  al  conjunt  de  la  societat,  per  això  ja  és  socialment reconeguda  i  els  poders  públics  l’han  de  garantir  de  manera  real  amb  els  recursos  econòmics necessaris. Fem valdre la nostra veu i la nostra raó. Cal que el govern ens escolti a través de les nostres signatures contra  aquest  projecte  de  llei.  Si  encara  no ho  heu  fet, ja  podeu  signar aquí.

TOP