+ 34 977 24 88 00
Facebook Twitter Youtube
Plataforma Educamos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Per veure la nostra Política de Cookies feu clic a Més info

Acceptar

La Quaresma ens fa forts!

La Quaresma comença el dimecres de cendra, un temps de quaranta dies de preparació per a la festa de la Pasqua. És el moment oportú per retornar a Déu, i tornar al sentit de la vida. El Senyor ens espera!

La litúrgia ens ve a trobar amb l'antic signe de la cendra. L'expressió bíblica "Recordat que ets pols i a la pols has de tornar", significa sens dubte penitència i petició de perdó, però sobretot es tracta d'una cosa ben senzilla i fàcil d'entendre: tots som pols, tots som dèbils i fràgils. Aquest home que avui s'aixeca i se sent poderós (i cada un de nosaltres té el seu propi mètode per enaltir-se i sentir-se poderós), l'endemà, ja no és res. Tots som pols! I la cendra sobre el cap ens ho recorda. Però la cendra no se'ns posa al cap per espantar-nos. Només ens vol recordar que la fragilitat és una dimensió que ens marca profundament, encara que contínuament intentem escapar-ne. La veritable força rau en ser conscients de la pròpia debilitat i en conservar viu el sentit de la humilitat. Qui s'enalteix i se sent fort, aviat es descobreix feble. La cendra sobre el cap ens recorda la nostra feblesa. Però no es tracta d'augmentar la por o la tristesa. Al contrari, ens diu que la feblesa que som és estimada per Déu per realitzar el seu projecte d'amor i de pau pel món sencer.

IMG 1808

La Quaresma és temps de CONFIAR, confiar en Jesús. Així com Ell es va fiar dels seus amics i coneguts, com la samaritana, el cec, Zaqueu, etc. i ells hi confiaren, nosaltres també hem de fer-ho. Déu ens ajuda a canviar aquestes petites coses que ens allunyen d'Ell i ens deixem un pòsit de tristesa en el nostre cor. Per això, us animem a canviar, a treure aquestes teranyines que embruten el nostre cor i a REVOLUCIONAR-NOS per a tenir cura dels altres. Demanem-li que creixi dins nostre un nou cor que ens ajudi a ser, pensar, sentir i actuar com Jesús.

IMG 1817

En aquest temps se'ns demana d'estar atents perquè les consciències no cedeixin a la temptació de l'egoisme, de la mentida i de la violència. Jesús proposa al deixebles a dejunar i a pregar per despullar-nos de tota supèrbia i arrogància, i per disposar-nos a rebre els dons de Déu. Les nostres forces no són suficients, elles soles, per allunyar el mal. Tenim necessitat d'invocar l'ajut de Senyor. Ell no solament ens fa bons, sinó que ens fa forts!!

Remei López

Coordinadora de Pastoral

TOP