+ 34 977 24 88 00
Facebook Twitter Youtube
Plataforma Educamos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Per veure la nostra Política de Cookies feu clic a Més info

Acceptar

L'Advent ens porta a Betlem

L’any litúrgic comença amb el temps d’Advent: és el temps de l’espera del Salvador que culmina amb el Nadal i ens disposem per aprendre a obrir la porta al Senyor que ve i a reviure’l en la vida personal i comunitària.

Aquest camí que ha començat no és un camí sense destí per aquells que no saben per on caminar. I no és tampoc un camí per fer individualment, cadascú pel seu compte i segons els propis interessos, com sovint passa avui en el nostre món. Aquest Advent és un temps nou que convida als creients a començar de nou, a reprendre el pelegrinatge espiritual. És el misteri de salvació que el Senyor ha preparat per a la humanitat sencera.

Per aquest motiu, i per acompanyar-vos en aquest camí comunitari, hem ambientat l’escola amb un camí amb superherois i superheroïnes, perquè tots podem actuar com aquests si activem els nostres dons i capacitats per ajudar als altres i amb un objectiu comú: arribar a Betlem, i aproximant-nos al món d’avui, desitjant un futur de justícia, de pau i amor.

El Senyor no ens deixa sols en aquesta tasca. Coneix els nostres errors, les nostres febleses. I ve ell mateix a buscar-nos i a guiar els nostres passos. Ell, dia rere dia, diumenge rere diumenge, ve al nostre costat per il·luminar-nos amb la seva paraula i amb el do de l’Esperit Sant. Aquest és el sentit de l’Advent, marcat per l’espera de Jesús.

Aquest és el temps d’Advent, un temps oportú per a reorientar la nostra mirada vers Jesús i cap als que Jesús més estimava, els pobres, els nens, els més necessitats. Per aquest motiu, i per a ser coherents amb el missatge evangèlic, la nostra escola acollirà als pobres de Tarragona el dia de Nadal en el que la Comunitat de Sant’Egidio celebra el Nadal amb els més necessitats de tot el món.

Per segon any, a la capella de l’escola es realitzarà el dinar de Nadal, el 25 de desembre, amb els pobres, els sense sostre i els més necessitats de Tarragona.  La Comunitat de Sant’Egidio els convida en aquest dia tant especial per als cristians, per això si alguna família vol  col·laborar en la realització del mateix ens ho podeu comunicar a Es protegeix aquesta adreça electrònica contra correu brossa. Necessiteu el JavaScript habilitat per veure-la.. La vostra implicació pot ser econòmica, però també podeu ajudar en els preparatius o també per servir el plat a taula en aquest dia.

La Comunitat de Germanes també està implicada en la realització d’aquest dinar, així com alguns professors i les seves famílies.

Els alumnes i professors d’ESO des de fa uns anys ajuden econòmicament en la compra dels productes necessaris per al dinar de Nadal dels pobres i també porten regals per aquest dia. Anem a fer la compra amb els alumnes i a més de prendre consciència de les necessitats dels altres,  també veuen la seva realitat més propera.

L’Advent torna en aquests temps difícils amb l’esperança d’un món millor. Torna per nosaltres, per tots els homes, i especialment pels més pobres per a reconèixer i acollir el Senyor.

Remei López

Coordinadora de Pastoral

Advent

TOP