+ 34 977 24 88 00
Facebook Twitter Youtube
Plataforma Educamos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Per veure la nostra Política de Cookies feu clic a Més info

Acceptar

Domund 2019. Batejats i enviats.

BATEJATS I ENVIATS: L’ESGLÉSIA DE CRIST EN MISSIÓ EN EL MÓN

Missatge del papa Francesc per a la Jornada Mundial de les Missions 2019

20 d’octubre de 2019 (Diumenge XXIX del Temps Ordinari)

nt domund

L’Església és en missió en el món: la fe en Jesucrist ens dona la dimensió justa de totes les coses, fent-nos veure el món amb els ulls i el cor de Déu; l’esperança ens obre els horitzons eterns de la vida divina, de la qual participem veritablement; la caritat, que ja comencem a assaborir en els sagraments i en l’amor fratern, ens condueix fins als confins de la terra (cf. Mi 5,3; Mt 28,19, Ac 1,8, Rm 10,18). Una Església en sortida cap als últims confins exigeix una conversió missionera constant i permanent. Quants sants, quantes dones i homes de fe ens donen testimoniatge, ens mostren que és possible i realitzable aquesta obertura il•limitada, aquesta sortida misericordiosa, com a impuls urgent de l’amor i com a fruit de la seva lògica intrínseca de do, de sacrifici i de gratuïtat (cf. 2 Co 5,14-21). Perquè ha de ser home de Déu aquell qui ha de predicar Déu (cf. Carta apost. Maximum illud).

És un mandat que ens toca de prop: jo soc sempre una missió; tu ets sempre una missió; tot batejat i batejada és una missió. Qui estima es posa en moviment, surt de si mateix, és atret i atreu, es dona als altres i teixeix relacions que generen vida. Per a l’amor de Déu ningú no és inútil o insignificant. Cadascun de nosaltres és una missió en el món perquè és fruit de l’amor de Déu. Encara que el meu pare i la meva mare haguessin traït l’amor amb la mentida, l’odi i la infidelitat, Déu mai no renuncia al do de la vida, sinó que destina tots els seus fills, des de sempre, a la seva vida divina i eterna (cf. Ef 1,3-6).

Aquesta vida se’ns comunica en el baptisme, que ens dona la fe en Jesucrist, vencedor del pecat i de la mort, ens regenera a imatge i semblança de Déu i ens introdueix en el cos de Crist que és l’Església. En aquest sentit, el baptisme és realment necessari per a la salvació perquè ens garanteix que som fills i filles a la casa del Pare, sempre i en tot lloc, mai orfes, estrangers o esclaus. Allò que en el cristià és realitat sacramental —el compliment de la qual és l’eucaristia— es manté com a vocació i destí per a tot home i dona que espera la conversió i la salvació. De fet, el baptisme és el compliment de la promesa del do diví que fa de l’ésser humà un fill en el Fill. Som fills dels nostres pares naturals, però en el baptisme se’ns dona la paternitat originària i la maternitat veritable: no pot tenir Déu com a pare aquell qui no té l’Església com a mare (cf. sant Cebrià, La unitat de l’Església catòlica, 4).

Així, la nostra missió radica en la paternitat de Déu i en la maternitat de l’Església, perquè l’enviament manifestat per Jesús en el manament pasqual és inherent al baptisme: així com el Pare m’ha enviat, així també us envio jo, plens de l’Esperit Sant, per a la reconciliació del món (cf. Jn 20,19-23; Mt 28,16-20). Aquest enviament és competència del cristià perquè no manqui a ningú l’anunci de la seva vocació a fill adoptiu, la certesa de la seva dignitat personal i del valor intrínsec de tota vida humana des de la concepció fins a la mort natural. El secularisme creixent, quan es converteix en rebuig positiu i cultural de la paternitat activa de Déu en la nostra història, impedeix tota autèntica fraternitat universal, que s’expressa en el respecte mutu de la vida de cadascú. Sense el Déu de Jesucrist, tota diferència es redueix a una amenaça infernal que fa impossible qualsevol acollença fraternal i la unitat fecunda del gènere humà.

El col.legi participarà en el DOMUND mitjançant l'esmorzar solidari, que està previst que el realitzen el divendres 15 de novembre. Ja us informarem més endavant dels detalls.Gràcies per la vostra col.laboració!!!

Remei López ZuerasCoordinadora de Pastoral

TOP