+ 34 977 24 88 00
Facebook Twitter Youtube
Plataforma Educamos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Per veure la nostra Política de Cookies feu clic a Més info

Acceptar

Temps de quaresma, temps de canviar

cuaresma2

La Quaresma comença el Dimecres de Cendra, un temps de quaranta dies de preparació per a la festa de la Pasqua. És el moment oportú per retornar a Déu i tornar al sentit de la vida. El Senyor ens espera!

La litúrgia fa que ens retrobem amb l’antic signe de la cendra. L'expressió bíblica ‘Recorda’t que ets pols i a la pols has de tornar’ significa penitència i petició de perdó però sobretot tracta una cosa ben senzilla: tots som pols, tots som dèbils i fràgils. L’home que avui s'enalteix i se sent poderós, l'endemà ja no és res. Tots som pols! I la cendra sobre el cap ens ho recorda, ens vol recordar que la fragilitat és una dimensió que ens marca profundament, tot i que contínuament intentem escapar-ne. La veritable força rau en ser conscients de la pròpia debilitat i en conservar viu el sentit de la humilitat.

La Quaresma és temps de CONFIAR, de confiar en Jesús. Així com Ell es va fiar dels seus amics i coneguts: la samaritana, el cec, Zaqueu... i ells hi confiaren, nosaltres també hem de fer-ho. Déu ens ajuda a canviar aquestes petites coses que ens allunyen d'Ell i ens deixen un pòsit de tristesa al nostre cor. Per això, us animem a canviar, a treure aquestes teranyines que embruten el nostre cor i a CUIDAR-NOS i CUIDAR els altres. Demanem-li que creixi dins nostre un nou cor que ens ajudi a ser, a pensar, a sentir i a actuar com Jesús.

En aquest temps se'ns demana estar atents perquè les consciències no cedeixin a la temptació de l'egoisme, de la mentida i de la violència. Jesús proposa al deixebles dejunar i pregar per despullar-nos de tota supèrbia i arrogància, i per disposar-nos a rebre els dons de Déu. Les nostres forces no són suficients, per elles soles, per allunyar el mal. Tenim necessitat d'invocar l'ajut de Senyor. Ell no solament ens fa bons, sinó que ens fa forts!!

Remei López

Coordinadora de Pastoral

 
 
 
 
TOP