+ 34 977 24 88 00
Facebook Twitter Youtube
Plataforma Educamos

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Per veure la nostra Política de Cookies feu clic a Més info

Acceptar

Història

EscolaEl col·legi de les Teresianes es troba situat al núm. 70 de la Rambla Nova. L'any 1922, la superiora de l'ordre, Trinitat Tomàs, va encarregar el projecte per a una escola de noies a l'arquitecte barceloní Bernardí Martorell Puig.

El projecte de l'edifici i de la tanca Rambla Nova-Assalt-August és obra de l'arquitecte esmentat. Es tractava d'un projecte ambiciós que es va realitzar en diferents fases. La seva realització va sofrir una aturada en temps de la II República.

La guerra va malmetre part de l'edifici i la seva reconstrucció, així com la construcció del segon mòdul van ser subvencionats el 1939 per la "Dirección general de regiones devastadas y reparaciones". L'arquitecte encarregat d'aquesta tasca fou Josep M. Pujol de Barberà, amb l'aparellador Francesc Vallhonrat i Cusidó.

L'edifici és d'obra vista, amb maó rogenc, que compta actualment amb planta baixa i dues plantes superiors, tot i que el projecte original preveia un edifici amb dos patis interiuor i la capella central. És de destacar la porta d'accés en la façana principal amb un atri construït per mitjà d'una volta.

Si teniu ocasió, podeu consultar el llibre de Ramon Giner i Filella Les cases-col·legi Teresianes a Tarragona, un magnífic treball de recuperació d'un espai memòria tarragonina.

TOP